Sundhed og sygdom

Børn med syge forældre

Forældre skal passe på deres børn. Det er simpelthen er grundvilkår ved det at være barn – børn tager det for givet, og det bør de også kunne. Men hvad nu, hvis forælderen er syg, og måske ikke engang magter at tage sig af sig selv?

Skal syge børn have febernedsættende medicin?

Du kender det: Man ligger under dynen og har ondt i hovedet, ondt i musklerne, ingen appetit. Snottet, måske. Skiftesvis fryser og sveder, og temperaturen er 39 grader. Det er typiske influenzasymptomer. Hvad gør man så?

Børns livsstil sætter spor hele livet

Sunde børn er slanke børn, men hvert femte barn i Danmark vejer for meget. En lille buttet baby er sød, men småbørn skal ikke være tykke. Et tykt barn bliver oftest en tyk voksen, der har større risiko for sukkersyge, blodprop, højt blodtryk og nogle slags kræft, end de slanke. Alt i alt bliver livet så kortere, end det kunne være blevet.

Graviditet og fødsel

Nej stop nu, graviditet og fødsel må vel være det samme som det altid har været? Det er der vel ingen grund til at fortælle bedsteforældre noget om – de har jo selv prøvet det en gang.

Sår på barneknæ

Førstehjælp til børn

 

“Små sår og fattige venner skal man ikke negligere” sagde min mormor. Så her er der lidt om sår og andre skader. De fattige venner finder du sikkert selv ud af at gøre noget for!

Mere astma hos børn af stressede forældre

Hvis en gravid kvinde ryger, stiger risikoen for at hendes barn får astma. Men faktisk stiger et barns risiko for astma lige så meget, hvis forældrene er stressede. Tendensen til at udvikle astma afhænger af arv og miljø, ligesom de fleste sygdomme.