Finde ud af det sammen

Vi vil så gerne have et varmt og nært forhold mellem generationerne. Men det er ikke altid nemt, og jo større forventninger, desto større bliver skuffelsen, hvis det ikke fungerer som vi drømte om. På denne side står der noget om, hvad man bør være opmærksom på og hvad man kan (og bør) gøre.

Hvordan man får et langt liv

De fleste vil gerne leve længe – i det mindste hvis livet bare er nogenlunde ok. Et godt helbred er ikke en forudsætning for et godt liv, men det hjælper. her er en opskrift, lige fra de blå zoner, hvor folk lever særligt længe.

Hud-mod-hud gør smerten mindre

Når et for tidligt født barn skal have taget en blodprøve, skal mor eller far holde det tæt indtil sig hud mod hud. Så gør det mindre ondt på barnet, end hvis det ligger i sin kuvøse.

Ja, man bliver klogere med alderen

Vi vidste det jo godt, men nu er der også forskning bag: Ældre mennesker er klogere end yngre. Psykologiske studier har vist, at mennesker over 60  træffer bedre beslutninger end unge, når det gælder at opnå fordele på sigt.

Optimister lever længere

Er din kop halvt tom eller halvt fyldt? Det betyder noget for dit helbred. Det er velkendt at optimisme beskytter mod hjertekarsygdom, og nu er der også facts på bordet der viser, at risikoen for hjerneblødning mindsker.

Kan forældreuddannelse give børn en bedre start?

Fem om dagen! Den engelske liberale tænketank CentreForum har udfærdiget en rapport om forældreskab, og om hvad forældre kan gøre for deres småbørn for at give dem den bedst mulige start i livet. De er kommet frem til fem ting, et barn har brug for at få af de voksne hver dag.