Vi vidste det jo godt, men nu er der også forskning bag: Ældre mennesker er klogere end yngre. Psykologiske studier har vist, at mennesker over 60  træffer bedre beslutninger end unge, når det gælder at opnå fordele på sigt.

Når hjernen ældes, reagerer den langsommere, men det er kun en fordel i nogle situationer. Det betyder, at man bliver mindre impulsiv, og beslutninger bliver præget af koldt overlæg og sund fornuft, snarere end af følelser. I praksis tager man sig mere tid til at tage overveje alle forhold der kan spille ind, inden man tager en beslutning. Yngre mennesker er dog mere effektive, når det gælder at træffe et valg, hvor der er umiddelbare fordele på spil.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.