Gode manerer er moderne igen

Kan du huske de gode manerer? Dem du selv lærte som barn, og som så blev smidt ud med ungdomsoprøret og den frie børneopdragelse i 70’erne? Nu er de på banen igen. Børn skal lære at sige pænt goddag og farvel, tage i hånd og præsentere sig, sige tak for mad osv. Dengang manererne blev tilsidesat, viste man at var et moderne menneske ved at være afslappet i forhold til omgangsformerne. Nu er frigjortheden kutyme, og så er det ikke så spændende mere. Så kan man bedre adskille sig fra andre ved at udvise de klassiske dyder. Samtidig har vi haft finanskrise – yuppiernes og sidegadevekselerernes tid er forbi, og soliditet, god baggrund og dannelse opgraderes. Måske skal vi til at sige De igen? Og se de små børn neje og bukke?

Det er Kristeligt Dagblad der bringer artiklen om de gode manerer, og der er mere at læse på linket.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.