Børn med ADHD kan ikke lade være med at dagdrømme

Børn med ADHD har svært ved at koncentrere sig, kommer let til at kede sig og er rastløse. Nu viser forskning, at de har større vanskeligheder end andre med at slukke for dagdrømmeriet og fokusere.

Det, vi normalt gør, når vi ikke er optaget af noget særligt, er at dagdrømme. Sindet og tankerne vandrer rundt på må og få, den ene tanke tager den anden, af og til dukker der en idé op. Når vi skal fokusere på noget specielt, en opgave der skal løses eller noget der virker spændende, farligt eller på anden måde kræver vores opmærksomhed, kan vi stoppe dagdrømmeriet og koncentrere hjerneaktiviteten på opgaven. Det er sværere for børn med ADHD. Opgaven skal være mere spændende, for at barnet skal kunne blive optaget af den i mere end nogle øjeblikke. Ellers kommer de hurtigt til at kede sig og går igen over i “dagdrømmemode”.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.