Skilsmissebørn trænger også til julefred

Skilsmissebørns jul kan blive meget intensiv, hvis de skal holde fuld juleaften både hos far og mor og måske også hos et par bedsteforældre. De voksne må lære at tænke mere på børnene end på sig selv. Det skriver Kristeligt Dagblad her op til højtiden. Mange skilsmissebørn deler tiden fifty – fifty mellem deres forældre, og sådan skal det også være i julen: Julemad, gaver og juletræ først hos den ene familie, så hos den anden, med forældre, hel- og halvsøskende, papforældre og -søskende mm. Hvis der dag efter dag bliver skruet forventninger op om intens julefryd og aktivitet, får barnet aldrig lov til at slappe af. Det fører til akut julestress, måske ligefrem med fysiske symptomer – og barnet glæder sig bare til det er hverdag og skole igen. Det er forældrene der bestemmer, så det er også dem, der må tænke på barnets behov og sætte deres egne behov til side.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.