Belønning for at gå til skolen

I England er der stillet forslag om at børn, der går til fods til skole, skal belønnes med gaver. Formålet er at få de unge til at bevæge sig mere og derved forebygge fedme og andre livsstilssygdomme.

Der er gjort forsøg med systemet i London, hvor teenagepiger fik en tilgodeseddel til en tøjbutik, værd en halvtredser, hvis de gik til skole 8 gange, og en biografbillet for 5 gange. Undervejs på ruten skulle de køre et magnetkort i en læser, så de ikke kunne snyde. Projektet var finansieret at det lokale busselskab, der ikke havde plads nok i busserne til alle, der gerne ville med. I artiklen i the Guardian står der ikke noget om, hvordan det gik med pigernes helbred – men for hvert investeret pund sparede busselskabet 24 pund, og politiet brugte halvt så meget tid som tidligere på at holde orden og forebygge ulykker ved stoppestederne! Det er jo fire ting på én gang: Mere tid til politiet, besparelser på busserne, større omsætning i tøjbutikken og biffen – og måske bedre helbred til pigerne.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.