Er nordisk mad det bedste for børn?

Noma er kåret til verdens bedste restaurant, og i det hele taget er der i øjeblikket masser af hype omkring nordisk mad. Nu skal den testes på skolebørn.

Tusind skolebørn i 3. – 4. klasse skal spise nordisk mad – serveret af skolen – i tre måneder, og deres skoleresultater, sundhed og søvnvaner skal undersøges før, under og efter perioden. Målingerne skal sammenlignes med tilsvarende målinger i en periode, hvor de spiser “almindelig” mad, hvad det så er. Pasta, måske? Unge mennesker spiser i hvert fald masser af pasta, mere end dobbelt så meget som for 5 år siden. Det kan være at det får en ende, hvis det nu viser sig at spidskål, rødbeder og spelt er sundere.

Forsøgsledelsen håber, at forsøget vil ændre børnenes forhold til mad på sigt, så de spiser sundere. Hvis du gerne vil prøve selv, kan du finde opskrifter på nordisk mad her. Der er også mange andre restauranter end Noma, der serverer nordisk mad. I Århus er der lige nedlagt en italiensk restaurant, og i samme lokaler åbnet en nordisk. Typisk for tiden?  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.