Fri med løn eller orlov for at hjælpe gamle syge forældre?

Fri til at passe gamle forældre?

Én ting er at man som bedsteforælder giver en hånd med med børnebørnene – det gør de fleste gerne. Men hvad med pasning af ens egne gamle forældre?

Øget tempo og færre penge i det offentlige, svigtende hjemmehjælp og hurtig udskrivning fra sygehus er alt sammen noget, der øger behovet for at familien må træde til og hjælpe de ældre. Hver 5. dansker ønsker en mulighed for at få fri til at hjælpe gamle forældre, og ser det som et af de tre mest attraktive personalegoder. Nu har Ældresagen sat som et politisk mål at give mulighed for fri på en gammel forælders første sygedag.

Det samme er prøvet i Sverige, hvor der i 2009 blev stillet forslag i Riksdagen om mulighed for at få fri med løn i et begrænset antal dage for at passe en syg forælder. Forslaget blev ikke vedtaget. I Norge er der udarbejdet en hel rapport om emnet. Det viste sig ikke uventet, at især kvinder følte sig klemt mellem arbejdsliv og omsorg for familien. Det viste sig også, at det især gælder de højtuddannede.

I andre kulturer er det en selvfølge at man tager sig af sine gamle forældre – men det er der skred i mange steder, i og med at kvinderne kommer ud på arbejdsmarkedet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.