Elektronisk legetøj

Der er uendeligt mange forskellige computerspil, slet ikke bare beregnet på børn. Prøv bare – det er aldrig for sent at lære at spille luftguitar! I artiklen er der noget om teknologien og eksempler på spil.

 

Computerspil foregår på computeren, enten med et spil der ligger på nettet eller på en dvd. Man kan spille alene, og de spil der ligger på nettet kan man også spille sammen med andre. Det mest kendte spil gennem tiderne er World of Warcraft, et rollespil for mange spillere, hvor striden står mellem Horden og Alliancen. Spilleren vælger figurer, der udvikles og avancerer gennem spillet. Men der er et hav af computerspil, også mange, der ikke handler om at nedgøre fjender. Medierådet har en oversigt over typer af spiltyper her.

 

En spillekonsol ligner en computer. Den kobles oftest til fjernsynet, og spillet ligger på en dvd der puttes i konsollen. Spillet spilles med en fjernbetjening. X-box, Nintendo og Play Station er spillekonsoller, og der findes et utal af spil for én eller flere spillere. Et populært spil er f.eks. SingStar, som er en slags karaokespil. Deltagerne synger ind i en mikrofon, medens konsollen leverer tekst og musik. Spillet giver deltagerne points efter, hvor meget deres forestilling ligner originalen. Et andet er Fifa, der er et fodboldspil.

 

Er det skadeligt at spille for meget computerspil? Bliver børnene voldelige af at smadre fjender til plukfisk på skærmen? Det er der faktisk ikke noget entydigt svar på, og det afhænger muligvis af den forskningsmetode der bruges for at undersøge det, eller hvilket miljø, barnet i øvrigt kommer fra. Bliver de afhængige og mister fornemmelsen for virkeligheden? Ja, det kan ske, og hvis barnet f.eks. begynder at droppe familiens fælles måltider og samvær med kammerater, er der grund til at tale med barnet om, hvad der foregår, og begrænse spilleriet. Generelt er der enighed om, at forældre også i forbindelse med computerspil bør tage ansvar for barnet, følge med i hvad det bruger sin tid på og forholde sig til det.

 

Her er en artikel fra Information, hvor en voksen mand på en meget spændende måde beskriver, hvordan han blev fuldstændig opslugt af at spille Worlds of Warcraft.

 

{jcomments on}

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.