Besøg af sundhedsplejersken mindsker risikoen for depression

Ligesom i Danmark har mødre i England ret til besøg af sundhedsplejerske efter fødslen, men også dér bliver der sparet og skåret ned. Det øger risikoen for at mødrene får en fødselsdepression.

Det skønnes at ca. hver 10. kvinde får en depression efter fødslen – det svarer til 6000 kvinder om året i Danmark, der kan få brug for lange perioder med sygemelding og antidepressiv medicin. Men i England kan 1/3 af depressionerne forhindres, hvis kvinderne får besøg af sundhedsplejersker, der er uddannet i dels at kunne genkende, dels at behandle psykologiske problemer. Desværre er situationen i England nu så ringe, at mange kvinder slet ikke ser en sundhedsplejerske. Altså endnu engang besparelser på forebyggelse med store konsekvenser for dem det går ud over.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.