Mere astma hos børn af stressede forældre

Hvis en gravid kvinde ryger, stiger risikoen for at hendes barn får astma. Men faktisk stiger et barns risiko for astma lige så meget, hvis forældrene er stressede. Tendensen til at udvikle astma afhænger af arv og miljø, ligesom de fleste sygdomme. Der er flere og flere børn, der lider af astma – i England er det et barn ud af fem. Et forskerhold fulgte 2500 amerikanske børn igennem flere år, fik forældrene til at udfylde spørgeskemaer om bl.a. stress. De undersøgte også, om børnene var blevet udsat for røg som fostre, og om de boede i et område med meget trafikos. Børnenes eget stressniveau havde ingen betydning, og fattigdom heller ikke. Men hvis forældrene oplevede deres hverdag som uoverkommelig, ukontrollabel og uforudsigelig, øgede det børnenes risiko for at udvikle astma.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.