livaasta

Det er godt at have en søster

livaastaBørn, der har en søster, har mindre risiko end andre for at føle sig ensomme og uelskede. De har også færre skyldfølelser, bedre selvfølelse og mindre tilbøjelighed til angst. Det er kun næsten lige så godt at have en bror.

 

Søskende giver hinanden noget andet end forældrene, og deres indflydelse på hinanden er større end forældrenes. Og det gælder altså i særlig grad søstre. Det spiller ingen rolle om det er en ældre eller yngre søster, eller hvor stor aldersforskellen er. Børn, der har en søster, er mere hjælpsomme og omsorgsfulde overfor andre, end børn uden søskende eller børn, der “kun” har brødre. Selv om søskende skændes og slås, er de gode for hinanden. Skænderierne lærer dem at løse konflikter og styre deres følelser, og det er bedre at de slås, end at de er ligegyldige overfor hinanden.

Det er Brigham Young University, der har lavet studiet, der handler om børn mellem 10 og 14 år.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.