Vi kan ikke lide vores svigersøn/datter

Jeg har både haft svigerforældre jeg holdt utrolig meget af, og også nogle, som jeg egentlig helst ikke ville omgås.

Men det kan jo ikke lade sig gøre – er man i familie, så er man, og man må være indstillet på at sluge nogle kameler, hvis det er nødvendigt for at få det til at glide. Min rareste svigermor lyttede mere end hun snakkede, og havde en fantastisk fornemmelse for, hvornår hendes indsats kunne være os til gavn. Jeg følte simpelthen aldrig, at hun blandede sig for meget (eller for lidt).

Men jeg har også haft en svigermor, der var ligesom denne:

 

Camilla, kæreste med Peter, mor til Asger på 2 måneder:

Min svigermor tror simpelthen ikke at vi kan passe Asger ordentligt, vi er for unge og uerfarne synes hun. Og så mener hun ikke der er næring nok i min mælk og at vi skal til at give ham tilskud. Da jeg så sagde at der ikke er noget, der hedder for tynd mælk, og at han tager på som han skal, smilede hun rigtig sukkersødt og sagde: ”Ja, når man er ung så tror man at man ved det hele, ikke?” Hende bliver jeg aldrig venner med!”

 

Forholdet til ens svigerbørn er næsten lige så vigtigt som forholdet til ens børn. Et dårligt forhold til svigerbørn forpester stemningen i hele familien, et godt forhold er en gave for alle. Der  masser af følelser på spil for alle de involverede parter. Og som svigermor er man altså altid i farezonen for at blive kaldt heks og det, der er værre! Af og til er man jo selv ude om det. På det seneste har der cirkuleret en mail på nettet fra en engelsk kvinde, Carolyn Bourne, der syntes at hendes søns kæreste trængte til at klappes lidt i facon, inden hun kom ind i familien. Det blev hun så. Og mailen røg verden rundt!

Det er med svigerbørn som med svigerforældre: Kan man ikke elske dem man får, må man i det mindste respektere dem.

 

Morten, kæreste med Anne og far til Viktor på 6 mdr:

Mine forældre har altid haft svært ved at acceptere Anne. Inden vi mødte hinanden var jeg kæreste med Katrine i et par år, og hende var de enormt glade for. Vi kunne ikke sammen i det lange løb, men jeg tror de stadig har kontakt med hende. Så mødte jeg Anne, og man skulle tro at de var glade på mine vegne fordi jeg havde fundet en ny – men nej, hun har bare aldrig været god nok. Det er skidehårdt for hende, selv om de selvfølgelig ikke siger noget direkte.”

 

.Jeg er i al almindelighed tilhænger af at man skal forsøge at snakke sig tilrette om problemerne, eller i det mindste få svesken på disken. Det giver utryghed og basis for en masse spekulationer hvis man ikke siger tingene lige ud – men gør det på en pæn måde! Der vil oftest være mindst to forskellige meninger om, hvordan tingene hænger sammen – her er der mange.


0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.