Hvor meget er I sammen?

Kontakten mellem generationerne kan være fra lig nul, hvor man ikke engang giver lyd til fødselsdage, til at man ligefrem bor sammen og deler alt.

Måske vil det slet ikke blive et problem i jeres familie, men alligevel: Snak om forventningerne til jeres samvær på forhånd, inden barnebarnet kommer. Det er ikke nogen garanti mod skuffelser og sårede følelser, men så har I i hvert fald vist hinanden, at I er opmærksomme på forholdet.

 

Karen har glædet sig helt vildt til sit første barnebarn, fulgt sin datters graviditet lige fra starten, gået op i alle nyanskaffelserne, fundet sit gemte babytøj frem, købt markedets flotteste barnevogn. Op til terminen har hun ringet hver eneste dag for at høre om der ikke snart sker noget…

Så føder datteren endelig! De nyslåede bedsteforældre kommer på fødestuen, medens duften af fostervand stadig hænger i luften. De har den første bamse med, blomster og en lækker lotion til datteren, et abonnement på “Vi forældre”, en god flaske konjak til svigersønnen. De kan ikke få nok af at se på og holde den lille nyfødte.

Så siger datteren: “Nu må I egentlig gerne gå, jeg kunne godt tænke mig at vores lille ny familie fik lov til at være lidt alene.”

 

Hvordan reagerer man som bedsteforælder – med forståelse eller skuffelse? Se også denne artikel fra Far, mor og børn. Her er bedsteforældrene alt for meget på banen. For andre er bedsteforældrenes hjælp helt uundværlig. Endelig er der nogle, der synes at bedsteforældrene ser alt for lidt til deres børnebørn.

 

Mette, kæreste med Morten og mor til Alva på 10 måneder:

Da jeg fortalte mine forældre at vi var gravide, blev de selvfølgelig glade, men det var som om de ikke rigtig tog det alvorligt. De var på ferie da jeg fødte, så de kom først og besøgte os da Alva var 10 dage. Siden har vi faktisk kun set dem 3 gange og kun med korte besøg, og min mor er slet ikke interesseret i at holde Alva eller lege med hende. Hun siger, at små børn ikke lige er hende, og hun kan slet ikke se sig selv som mormor.

Jeg har ellers altid haft et godt forhold til min mor, vi har kunnet snakke sammen om alt, gå ud og shoppe sammen og hygge os. Men nu er det som om vi simpelthen kommer længere væk fra hinanden. Det var altså ikke lige sådan, jeg forestillede mig det. Hvordan kan det være at hun ikke er mere interesseret i sit eneste barnebarn? Mine svigerforældre er heldigvis helt anderledes.

 

Det er noget der fylder meget hos de unge. Ligeså stort som det er for de fleste at blive bedsteforældre, ligeså stolte er de unge, når de for første gang viser deres baby frem. Der er masser af forhåbninger på spil, så husk at få forventningerne på plads inden nogen bliver kede af det!

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.