Drop børnebørnene og få et liv

Engelske bedsteforældre passer børnebørn for en værdi af 33 milliarder om året. Men psykologisk forskning tyder på, at de ville have det bedre, hvis de i stedet for passede deres fritidsaktiviteter og meldte sig ind i en ny forening.

Pensionister blev spurgt ud om deres daglige aktiviteter, familieliv, hobbies og relationer, hvorefter dette blev sat i relation til deres livskvalitet. Børn og børnebørn gjorde hverken til eller fra, men venner og gode fritidsaktiviteter var vigtige for livsglæden. Særligt givende var det at få sig en kolonihave, begynde at male eller gå med i en læsekreds. Her er artiklen fra Times Online.

Et godt og givende socialt liv betyder faktisk også, at man lever længere. Hvis man er en del af en gruppe og indgår i et fællesskab, føler man sig også ansvarlig for de andre og oplever en mening med livet, skriver forskerne. Så passer man måske bedre på sig selv, lever sundere. At leve et surt og ensomt liv kan være lige så farligt som at ryge 15 cigaretter om dagen.

Nu er kvinder jo bedre til at holde gang i de sociale relationer end mænd. Det er også de ældre kvinder, der interesserer sig for omverden, går til foredrag og på aftenskole. Måske er det derfor, de lever længere?

 

{jcomments on}

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.