Skilsmisse

Skilsmisse er altid svært. For børnene, forældrene og bedsteforældrene. Fyrre procent af alle ægteskaber ender med skilsmisse, så rigtigt mange kommer til at opleve det på et eller andet tidspunkt. Hvordan forholder man sig som bedsteforælder? Man undgår ikke at blive berørt, og kan komme meget i tvivl om hvor meget kan egentlig skal tage parti, og for hvem. Man kan synes at parterne opfører sig som idioter og gerne ville komme med gode råd, men er det klogt?

Her er en typisk og trist historie, som jeg har hørt i flere versioner:

Farmor har haft et tæt forhold til sine børnebørn, lige siden de var spæde. De ses ofte flere gange om ugen, de bor i samme by, og hun stiller op hjælper med kort varsel. Forholdet til svigerdatteren er måske ikke helt afslappet: Farmor synes at hun hundser med sin mand og bestemmer alt derhjemme, medens han – farmors søn – er alt for veg og ikke siger ordentlig fra.

Og så en dag bliver de skilt. Børnene skal bo hos svigerdatteren, som flytter væk, og farmor ryger helt ud i kulden og får ikke lov til at se børnebørnene.

Sådan må det for alt i verden ikke gå, for i denne situation er der kun tabere. Her er nogle gode råd fra Far, mor og børn.

Skilsmisse er også forløber for nye relationer. Det er heller ikke altid enkelt. Der kommer nye svigerbørn, som måske også har børn, man skal lære at kende. Og værre endnu, måske: Ens børnebørn kan få nye bedsteforældre. Og uanset hvor nødig man vil det, kan man komme til at opleve dem som konkurrenter. Læs artiklen fra Helse her.

{jcomments on}

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.