De, der mobber, har det også dårligt

Mobning er frygteligt for den, der bliver udsat for det. Men de, der mobber, er heller ikke glade og harmoniske væsener. Forskere fra Danmarks Pædagogiske Universitet har studeret mobning ved at interviewe børn og lærere.

Det viser sig, at i klasser hvor der mobbes, er der et højt socialt angstniveau. Det vil sige, at de enkelte børn ikke føler sig trygge ved at de vil blive ved med at være en del af gruppen, eller ved deres position i den. Det er altså ikke enkelte børn, der er noget i vejen med – og den der bliver mobbet er ikke nødvendigvis en, der er forskellig fra de andre og vil blive ved med at være offer. Rollerne kan skifte. Læs artiklen om de usikre mobbere på videnskab.dk. Og her kan du se gode råd om mobning på Red Barnets hjemmeside.

{jcomments on}

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.