Hvad skal vi lave?

Da vi, der nu er bedsteforældre var børn, var vi meget mere overladt til os selv, end børn er nu. Vi legede ofte ude, i skoven, på gaden, i gården. Vi var sammen i små og store grupper uden opsyn af voksne, og vi rendte også rundt på steder som jernbaneterrænet, byggepladser og lofter i offentlige bygninger. Det var frit, vi skulle bare være hjemme til spisetid. Det meste af det vi lavede fik vores forældre aldrig at vide, og godt det samme, for mange ting var da også forbudte og farlige.

Jeg tror det er godt for børn at de har et fællesskab og en børneverden, hvor de voksne ikke er med. At de ikke bliver overvåget hele tiden, men får lov til selv at finde ud af tingene. Det betyder ikke at vi ikke også skal lave ting sammen, børn og voksne.  Hvad er det så, at netop bedsteforældre er gode til at lave sammen med børn? Der er nogle forslag i menuen til venstre. Der er sikkert rigtigt mange flere.

Du kunne også vælge at lave ingenting, bare være sammen med dem. Det behøver ikke altid at være så organiseret, med planlagte aktiviteter fra væg til væg.

Har du selv og dine børnebørn nogle yndlingsaktiviteter, hører vi andre gerne om dem her på siden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.