Liva påskeæg

Ud og lege

Nu skal vi ud og lege! Med tøj på der passer til vejret, og som kan tåle lidt af hvert. Personlig kan jeg stadig med fryd huske fornemmelsen ved at vade langsomt ud i en vandpyt til det punkt, hvor vandet begyndte at strømme ind over kanten på støvleskaftet… Lige den oplevelse er vist ikke beskrevet i Elschenbroichs Kanon for syvårige, men der er masser af udendørsting og lege for børn i alle aldre, der lærer dem noget om verden. Noget alle kan være med på, er

Liva påskeæg

 

Skattejagt og skjul

For de mindste er det udfordring nok at finde et påskeæg på terrassen eller én, der står slet skjult bag et træ. Jo ældre barnebarn, desto større krav til opgaven! De virkelig seje kan give sig i kast med geocaching, som er skattejagt ved hjælp af GPS og skriftlige ledetråde på Geocachings hjemmeside.

 

 

 


Lave bål ude

Det er spændende, det er hyggeligt, og man kan riste pølser og snobrød på pinde og komme hjem med røgduft i tøjet. Bedstefar får lejlighed til at lære ungerne noget om, hvordan man laver en fin ild og passer på den. Man kan også…

 

Sove i telt

Enten hjemme i haven, hvis man måske gerne vil kunne komme ind under en varm dyne midt om natten, eller på en af Skov & Naturstyrelsens overnatningssteder. Man behøver selvfølgelig ikke noget telt for at sove ude – man kan også bygge en bivuak, hvis man har adgang til materiale, fx har fældet et træ i haven. der er beskrivelser af, hvordan man bærer sig ad, her på spejdernes hjemmeside.

 

Hvis man er mange

er  der her et link til FDF´s legedatabase, med utallige lege beregnet på lidt større grupper.

{jcomments on}

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg accepterer Privacy Policy

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.