Vær 100 % til stede med dine børnebørn

Multitasking  – at kunne arbejde med flere opgaver samtidigt – er et buzz-word, et begreb, der er blevet fremhævet som væsentligt i vor tidsalder. Men ny forskning viser, at det med alderen bliver sværere at have fokus på flere ting på én gang.

Hjernen får sværere ved at skifte mellem de forskellige projekter – det tager længere tid, og det bliver vanskeligere at komme tilbage til en tankegang, når man er blevet afbrudt. Hvis man bliver afbrudt, når man er i gang med en opgave, tager det altså længere tid at samle tråden op igen bagefter og komme videre med opgaven. Det har ikke noget at gøre med, hvor godt eller dårligt man løser de enkelte opgaver – det er noget med den måde, hjernen får hukommelse og opmærksomhed til at arbejde sammen på.

Multitasking er uundgåelig i dagligdagen. Hvis du skal købe mælk, æbler og ost i supermarkedet, er det en fordel, hvis du kan holde alle tre ting fremme på lystavlen samtidigt og samle dem op, efterhånden som du går forbi hylderne. Ellers skulle du først gå til mejerihylderne, hente mælken, stå stille med vognen medens du læste “æbler” på sedlen, gå til grøntsagerne og hente æbler, stå stille med vognen, læse “ost” , og så gå tilbage til mejeriet… Ikke smart. Men alt for meget multi-tasking er en for stor udfordring for hjernen og kan gøre dig stresset. Det kan fx knibe med samtidig at finde varerne i supermarkedet, snakke i telefon og holde øje med et omkringfarende barnebarn.

Har man små børn omkring sig, er det helt nødvendigt at kunne multitaske. Og her er vi ved noget væsentligt, når det gælder bedsteforældre og børnebørn. Det er sværere og mere krævende at passe små børn, jo ældre man bliver. Så når du nu skal have guldklumperne på besøg: Lad være med at tro at du kan få andre ting fra hånden! Nyd ungerne 100 %. Det er bedst for både dig og dem.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.